מצרכים:nut

  • כוס סוכר דקדק
  • 385 גרם טחינה גולמית “בארכה”
  • 125 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 115 גרם שקדים
  • 100 גרם שוקולד מריר (70%) מומס
  • מד חום של סוכר

הוראות הכנה:
שימו את הסוכר יחד עם 80 מ”ל מים במחבת על אש בינונית. ערבבו כדי להמיס את הסוכר ובשלו אותו לארבע דקות עד שהוא מגיע ל140 מעלות במד החום. הורידו את המחבת מהאש.

בינתיים, שפכו טחינה למיקסר. כשהמנוע עדיין עובד, הוסיפו את סירופ הסוכר לטחינה בזרם עדין ויציב. המשיכו להבריש את התערובת למשך 30 שניות או עד שהתערבות מתחילה להתפורר.vanil_no_sugar

הכניסו את האגוזים, הוסיפו שני שלישים מהשוקולד המומס והמשיכו לערבב.

שפכו את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ ושפכו את שארית השוקולד. השתמשו בסכין כדי לשטח את השוקולד.

כסו את התבנית עם ניילון נצמד והניחו במקרר לשעתיים עד שהחומר יהיה מוצק.

הגשה:

לחתוך לחתיכות ולהגיש עם קפה. בתיאבון!