בצק שומשום במילוי קרם שוקולד לבן וחלבה
5 (100%) 1 vote

באדיבות סיוון צפריר- קונדיטור “מצפה הימים” עבור “בארכה”

חומרים לסלסילות:

100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
60 גרם דבש
60 גרם שומשום
90 גרם קמח
אופן ההכנה:

לבשל את כל החומרים יחד מלבד הקמח והשומשום, עד שנמסים.
לערבב היטב ולהוסיף קמח ושומשום לבחוש לקבלת עיסה אחידה.
ליצוק תלוליות קטנות על תבנית עם נייר אפיה, בעזרת כפית או שקית זילוף.
לשמור על רווחים של כ- 3 ס”מ בין תלולית אחת לשנייה לשטח מעט בעזרת היד.
אופים ב 180 מעלות עד שמשחים.
מניחים לדקה להצטנן, מרימים בעדינות בעזרת סכין רחבה תלולית אחת (שהשתטחה אחרי האפייה) ומניחים במהירות מעל כוס קטנה או בתוך תבנית שקעים ליצירת כוס קטנה. יש לעבוד במהירות כיוון שהעוגיות מתקשות.
קרם שוקולד לבן וחלבה

יש להכין 24 שעות לפני הסלסילות
250 סמ”ק שמנת מתוקה
125 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
50 גרם חלבה מפוררת

אופן ההכנה:

לחמם שמנת לסף רתיחה ולכבות את האש, להוסיף שוקולד וחלבה, לערבב עד שהשוקולד נמס, לקרר ל 24 שעות במקרר.
להקציף, לזלף בעזרת שקית זילוף לתוך הסלסילות.

400x400_halva_pic2_0
השארת תגובה

כתובת המייל תשאר חסויה שדות נדרשים מסומנים ב *

נקוי טופסשלח