מעדן פצפוצי אורז וחלבה
5 (100%) 1 vote

באדיבות סיוון צפריר- קונדיטור “מצפה הימים” עבור “בארכה”

חומרים:

תבנית גודל 25/35

לתחתית:
320 גרם פצפוצי אורז
150 גרם סוכר
300 גרם חמאה
150 גרם חלבה בארכה מפוררת
225 גרם דבש
30 גרם (שתי כפות) קקאו

ציפוי:
500 גרם שוקולד מריר
275 גרם חמאה
8 חלמונים
2 כפות ליקר תפוז
כף ברנדי
גרדה מתפוז אחד

אופן ההכנה:

תחתית:
להמיס את החמאה, הדבש והסוכר על אש נמוכה בתוך סיר גדול.
להוסיף את החלבה והקקאו, לערבב היטב.
לכבות את האש להכניס פנימה את פצפוצי האורז ולערבב היטב עד שפצפוצי האורז מכוסים בנוזל.
לצקת לתוך תבנית עם נייר אפייה את פצפוצי האורז להדק בעזרת מערוך או בעזרת תבנית ברזל.
להכניס את התבנית למקרר ולהכין ציפוי.

ציפוי:
להמיס את החמאה והשוקולד על אש נמוכה בתוך סיר לכבות את האש ולהוסיף חלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד.
להוסיף ליקר, ברנדי וקליפת תפוז לערבב היטב, לצקת על התבנית עם פצפוצי אורז להכניס למקרר עד שמתייצב (כ- 5 שעות).
לפרוס למנות קטנות.
* ניתן להשתמש בחלבה מסולסלת בארכה או חלבה שאמית בארכה

השארת תגובה

כתובת המייל תשאר חסויה שדות נדרשים מסומנים ב *

נקוי טופסשלח