המסורת שבחלבה

החלבה – מלכת המתוקים של המזרח. היא מוגשת כמנה אחרונה בסעודות הלילה בתקופת הרמדאן, מפארת את הדוכנים האקזוטיים של שוקי המזרח ונחטפת בקטנה במשך כל ימות השנה על ידי עשרות מיליונים של “מכורים לחלבה” מתורכיה ועד מצרים, מלבנון ועד לנסיכויות המפרץ.

החלבה מיוצרת באזורנו כבר למעלה מ-1,000 שנים, בשיטה מסורתית הדורשת מיומנות והקפדה מרובה. סוד הכנת החלבה המשובחת עובר במשפחה מדור לדור.

הטחינה הגולמית העשירה והחלבה האלוהית של בארכה נודעות באזור כולו, בזכות חומרי הגלם המעולים והמתכון המיוחד של משפחת בשיר, אשר הקימה בשנת 1984 את מפעל ‘רושדי תעשיות מזון’ הקרוי על שם אבי המשפחה אבו-רושדי.

זוהי הדרך שלנו לשמר את מסורת המטבח האותנטי שלנו ולקרב את הישראלים לתרבות האירוח הערבי, שהיא תמצית החוויה האוריינטלית.

tradition_pic